EURO PALETA

Uporaba palet je ključna za učinkovito premikanje blaga v različnih panogah. Eden najbolj priljubljenih vrst palet, ki se uporabljajo po vsej Evropi, je Euro paleta, imenovana tudi EUR-paleta, Euro-paleta ali EPAL-paleta. Evropsko združenje za palete (EPAL) določa standarde za izdelavo te palete, ki je postala nepogrešljiv del logističnih operacij v Evropi.

Dimenzije Euro palete so 1200 × 800 × 500 mm, izdelana pa je iz lesa s vsaj 78 žeblji in tehta približno 20-25 kilogramov. Lahko nosi najmanj eno tono tovora, če je tovor enakomerno razporejen. Euro paleta se lahko zlahka prepozna po dimenzijah in žigih logotipa “EUR” ali “EPAL”, pogosto pa tudi po oznaki železnice, na primer DB ali SNCF. Namenjena je večkratni uporabi in je zamenljiva.

Uporaba Euro palet je postala tako pogosta, da se danes v velikem obsegu uporabljajo pri transportu blaga. Zaradi svoje standardne velikosti in kakovosti se uporabljajo v številnih panogah, kot so prehrambena industrija, kemična industrija, gradbeništvo in farmacevtska industrija.

Če iščete učinkovito in zanesljivo rešitev za prevoz vašega blaga, je euro paleta zagotovo prava izbira. Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo najti najboljšo rešitev za vaše potrebe.

je-emb-prodaja-lesene-embalaze-europalete1